BLOG

ŠTA PITI ZA NOVU GODINU I KOJA SU NAJPOPULARNIJA PRAZNIčNA PIćA?

27.12.2022.

 

zena drzi casu sampanjca u ruci

 

Polako ispraćamo aktuelnu godinu i stojimo na vratima nove. Praznično spremanje je počelo u svim delovima sveta i pravimo planove za najluđu noć. Bilo da planiramo doček napolju, u ugostiteljskom objektu ili u svom toplom domu, često se pitamo šta piti za Novu godinu i koja praznična pića su najpodesnija za sigurnu zabavu i veselje.

 

U nastavku teksta predstavićemo vam koja su žestoka pića poželjna za doček, kao i na osnovu čega da odaberete svoj favorit i na vreme pripremite tečno zadovoljstvo za prestojeće praznike.

 

Šampanjci- kraljevi proslava i nazdravljanja


Čim se setimo otkucaja časovnika u novogodišnjoj noći, pomislimo na zagrljaje, čestitke i na nezaobilaznu zdravicu. Nazdravljanje pićem je sastavni deo želja i čestitanja od pamtiveka. Uz zdravicu se uvek roje najdivnije misli i želje koje imamo za drage ljude. Upravo zbog toga ne čudi zašto su šampanjci kraljevi proslava.


Veličanstvenim, bučnim nastupom prilikom otvaranja boce, šampanjcem se tradicionalno označava početak jedne nove etape. Iskre u čaši koje svetlucaju podsećaju na zvezdani prah a živahna, penušava tečnost koja nastupa razigrano, predstavlja napredak i pokret.


Sva ta značenja vezana za šampanjac i proslave sežu u daleku prošlost kad se, baš kao i danas, na veseljima podrazumevala praznična zdravica uz šampanjac.


Ukoliko želite tradicionalnu zdravicu koja odiše stilom i elegancijom, za proslavu novogodišnje noći odaberite Moet šampanjac. Cena ovog zadovoljstva je minorna u odnosu na efekat koji ćete postići među svojim prijateljima, porodicom ili kod voljene osobe.


Ukoliko volite rose penušavo vino, za vaš idealan doček je zasigurno aroma Moeta koju prožimaju mirisi divlje maline i trešnje.
Prefinjenim izborom šampanjca učinićete novogodišnju noć nezaboravnom, a svojim dragim ljudima obezbediti luksuz kakav zaslužuju.

 

Penušava vina- koja odabrati za doček Nove godine?

 

Iako možda još uvek niste odlučili gde za doček Nove godine, ne dozvolite da vas to poremeti. Uvek imate opciju da se nezaboravno provedete uz drage ljude u svom domu. Sve što vam treba za idealan doček Nove godine je dobra hrana, muzika i penušava vina da uveličaju slavlje.

 

novogodisnja cestitka, pice, dekoracija


Dekorišite dom u duhu praznika, poručite hranu iz svog omiljenog restorana, odaberite par dobrih vina i pozovite svoje prijatelje da zajedno ispratite aktuelnu a dočekate novu godinu.


Za savršen doček možete izabrati:

 

  • Vino Serenissima Prosecco Spumante Extra Dry, penušavo vino koje je podesno za svaku priliku i slavlje. Uživajte u zavodljivom voćnom mirisu koji će vas okružiti odmah pri otvaranju ovog italijanskog penušavog bisera.

 

  • Vino Chardonnay D.O.C. Piave je još jedan italijanaski vinski specijalitet koji će praznične proslave podići na viši nivo. Uživajte u slatkoći i aromi breskve i bagrema.

 

  • Jean d'Aosque, vino od najfinije sorte šardonea. Unesite francuski duh u praznične večeri i uživajte u mirisima ovog aperitiva koji ima status miljenika među penušavim vinima.

 

Druga najpopularnija pića za Novu godinu


Tokom praznika, bogate trpeze obavezno krase i flaše odabranog pića, ali prema statistikama, baš u novogodišnjoj noći se najčešće piju:

 

 

Takođe su, prilikom dočeka, vrlo popularna aromatizovana žestoka pića. Prodaja džina i likera za praznike gotovo se odvostručila u proteklih nekoliko godina jer je odabir ovih aromatizovanih žestokih pića raznovrstan. U moru aroma likera slatkastog ukusa, mnoge dame pronađu idealno piće kojim će dočekati ponoć. Međutim, sve češće je, zbog izuzetnih ukusa, liker odabir i muškaraca koji vole istančan i prefinjen ukus voća i aromatičnih trava.


Za doček Nove godine odaberite najpre dobro društvo. Oslušnite njihove i svoje afinitete, i na calix.rs odaberite pića za apsolutno svačiji ukus.


Tu smo da vam doček učinimo spektakularnim a pripremu prazničnih proslava jednostavnim i dostupnim na samo jedan klik od vas.

Poslednje sa bloga

Mamurluk – kako ga ublažiti i šta je dobro za mamurluk?

Alkohol je skoro neizostavan deo raznih društvenih događaja i proslava, ali njegova preterana konzumacija može dovesti do neugodnog mamurluka sutradan.
pročitaj više

Šta se sprema a šta pije za Uskrs i za 1. maj? Spremite se odlično za Uskrs 2024

Samo nekoliko nedelja deli nas od najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, za koji se pripremamo strogim sedmonedeljnim postom. Kada i kako se...
pročitaj više

Od čega se pravi mastika i za šta je dobra ova rakija?

Vrlo dobro znamo da „rakija connecting people“. I zaista je tako. To je čini sasvim posebnom među svim drugim alkoholnim pićima. No, nije svaka...
pročitaj više

Pečenje rakije: Kako se pravi rakija?

Na ovim prostorima neguje se i poštuje tradicija ispijanja rakije uz zdravicu u svim važnim životnim situacijama. Još jedna je tradicija vezana za ovo...
pročitaj više

Čarobna snaga Gorkog lista - Savršen dodatak i uživanje u koktelima

Gorki list potiče iz prirode. Sastoji se od 27 biljaka koje daju prepoznatljiv ukus. Međutim, ako žudite za egzotičnim notama i sastojcima koji dolaze...
pročitaj više

Kako se servira i pije viski?

Viski je mnogo više nego piće koje se pije uz Redbull, i postoji mnogo načina kako se pije viski. Ono ima svoju legendu, svoj istorijat pravljenja, kao i...
pročitaj više

Šta je potrebno za slavu – spisak pića za kupovinu ako slavite, a za poklon ako idete na slavu

Kada se pripremate za slavu ili razmišljate o poklonu za domaćina kada odlazite u goste, važno je napraviti pažljiv odabir pića. Sofisticirana vina i...
pročitaj više

Oktoberfest 2023- najveći festival piva na svetu

Oktoberfest je jedan od najznačajnijih festivala na svetu. Svake godine tradicionalno se održava u Minhenu, i traje od 16 do 18 dana. Obično počinje...
pročitaj više

Gorki list – za šta je lekovit, po čemu se razlikuje od Pelinkovca i zašto ga svi vole?

Gorki list je vrlo popularno i atraktivno piće koje ima čvrste kulturološke veze sa Balkanom. Gorčina koja pleni i miris biljaka koji podseća na...
pročitaj više

Koji je najbolji viski za poklon?

Važno je, pre samih predloga, napomenuti jedno- niti ima lošeg viskija, niti bilo koje vrste viskija mogu biti loš poklon. Vekovna tradicija proizvodnje...
pročitaj više

Letnji kokteli sa rumom - koju su najbolji?

Prve asocijacije na leto su more, plaža, žurke, dobar provod, izlasci, a uz sve to neizostavni deo priče su kokteli. Oni su jedno od najpopularnijih...
pročitaj više

Koje čaše za koje piće upotrebiti?

Zamislite lep sunčan dan, okupljanje sa prijateljima, smeh i dobru atmosferu, a u vašoj ruci omiljeno piće. Međutim, svi smo se mi bar jednom u životu...
pročitaj više