BLOG

NAšA SELEKCIJA NAJBOLJIH VINA

30.09.2019.

U vinu je istina, in vino veritas rekoše davno stari latini. A mi kažemo da je u vinu ne samo istina nego i život, radost i uživanje. Vino je drevno piće starih civilizacija, veruje se da je staro preko 8 000 godina i da su prva vina nastala na teritoriji današnje Gruzije ili Irana. Najbolja vina su oduvek bila na ceni, u staroj Grčkoj i Rimu uživali su u njima imperatori, a bila su predmet obožavanja i velikog pesnika Homera, koji ovo piće u svojoj „Odiseji“ spominje čak sto dvadeset puta.

 

grozdje vinograd berba

 

Grozdjenbal 2019 – festival vina i grožđa


Svake godine se tradicionalno održava festival vina Grožđebal u Sremskim Karlovcima, ovaj festival ima dugu i lepu tradiciju negovanja ljubavi prema vinu. Grozdjenbal 2019. godine je i ove godine nastavio ovu lepu tradiciju i ugostio goste iz cele Srbije i sveta koji vole da uživaju u grožđu i vinima raznih vrsta. Više desetina proizvođača vina izložilo je svoja vina na degustaciju i prodaju. Ukoliko niste bili u mogućnosti da posetite ovu divnu manifestaciju, a veliki ste ljubitelj vina - mi vam dajemo nekoliko predloga kojima ćete počastiti svoja nepca.

 

Prodaja vina online – naša ponuda


Na našoj internet stranici možete otkriti čitav niz posebno selektovanih kvalitetnih pića. Između ostalih mi možemo da se pohvalimo da se unašem asortimanu nalaze najbolja vina.


Naša prodavnica vina ima raznovrsnu ponudu, a vi možete da birate vina po zemlji porekla, vrsti, proizvođaču, itd. Pored toga, naša online prodavnica vina poseduje različite opcije za pretragu vina, pa tako možete selektovati i količinu alkohola koju želite da vino ima u sebi, vrstu pakovanja, ambalažu i još mnoge druge opcije pretrage.


Kada su bela vina u pitanju, mi vam veoma rado preporučujemo Ringišpil. Ovo vino zanimljivog imena koje nam govori da se pri svakom gutljaju u nama budi vrtlog ukusa i aroma. Ovo vino je lagano, pitko, i namenjeno je za brzu konzumaciju, a svakim gutljajem nosi aromu poljskog cveća. Elegantno, lagano, sofisticirano belo suvo vino koje se služi kao aperitiv ili kao vino za koktele i prjeme.


Jedno od najsofisticiranijih vina u ponudi koji ima naša prodavnica vina jeste PERFUME DE SONSIERRA, čudesno špansko vino. Kako mu i samo ime kaže – parfum, znači da se radi o veoma aromatičnom piću, sofisticiranom i luksuznom. Grožđe za ovo vino se ručno bere u posebnim vinogradima na nadmorskoj visini od 470 metara regije Velagrande. Sama boca je izuzetno neobičnog oblika, četvrtasta i izdužena pa liči na bocu parfema. Pleni mirisom kupine, cimeta, karamele, koosa i blagog mentola. Ovo je vino za jake i dominantne ličnosti, za ljude borbenog i jakog duha, za neustrašive i one koji umeju da dobiju ono što žele.


Za one koji vole rose kao vrstu vina, naša prodavnica ima i raznovrsnu ponudu ove vrste. Prodaja vina online u velikoj meri vam može olakšati potragu za svojom savršenom čašom ovog božanstvenog napitka. Mi želimo da vam preporučimo ROCCA DEI FORTI ROSE, penušavi divni roze poreklom iz Italije. Ovo vino sadrži samo 11% alkohola u sebi, a aroma zelene i zlatne jabuke čini ga divnim izborom za serviranje uz dezerte, kao i neka lagana jela. Ovo vino deluje nevino i nežno, svežeg i blagog ukusa koji ostavlja malo gorčine posle ispijanja, taman toliko da zaokruži celu priču i naglasi ukus slatkim jelima. 

 

Prodaja vina online je odgovor savremenog sveta na potrebu ljudi da u svakom trenutku mogu da pronađu i veoma brzo i lako kupe vino, bilo da im je ono potrebno za poklon za dragu osobu, proslavu ili pak samo da uživaju u njegovim slatkim gutljajima. Zato ukoliko ste ljubitelj vina, ili je neko vama drag, ovde možete da potražite odličan izbor i otkrijete nove ukuse. 

Poslednje sa bloga

Zlato i bronza za Vinokratiju

Na svetskom takmičenju u Beču, vinarija Vinokratija dobila je 2 medalje - Mangup zlatnu medalju, a Zeecer bronzanu medalju.
pročitaj više

Najbolji kokteli za svaku priliku

Najbolji kokteli su svojevrsna umetnost i najbolji dokaz ljudske kreativnosti kada su u pitanju alkoholna pića i prirodni sokovi. Svaki barmen, ali i ...
pročitaj više

Najbolja italijanska vina

Italijani ne samo da vole da konzumiranju nego uživaju i u proizvodnji ovog pića. Italija je druga država na svetu po vinskoj proizvodnji.
pročitaj više

Saznajte po nešto o svom omiljenom napitku - pivu

Pivo je jedan izuzetno star napitak, prvi pisani tragovi su pronađeni čak iz doba Sumera iz perioda 4000 godina p.n.e., nakon toga put piva vodi do ...
pročitaj više

Oktobarfest - meka svih pivopija

Krajem septembra i prvih dana oktobra u Minehnu svakodnevica pada u drugi plan, a grad je pun gostiju iz čitavog sveta. Svi se sjate na Theresienwiese ...
pročitaj više

Kokteli sa Sloe džinom: Sloe Gin Fizz

Saznajte kako da napravite fantastičan koktel Sloe Gin Fizz i napravite sebi i društvu pravi ugođaj! Predstavljamo vam recept za koktel Sloe Gin Fizz.
pročitaj više

Novi član Calix asortimana - Sloe liker-džin

Otkrivamo vam šta sadrži ovaj još uvek nepoznati crveni napitak, kakvog je ukusa i kako ga savršeno pripremiti.
pročitaj više

Tri nova džina stižu nam iz Holandije

Novo u Calix asortimanu - 3 nova džina, pravo iz Holandije: Džin Sloane's, Džin Hofland i Džin London!
pročitaj više

Pirate's Grog - rum sa Kariba u Calix ponudi

Naši pirati su zarobili novog člana i ukrcali ga na naš brod – u pitanju je rum iz Hondurasa kojeg već danas možete kupiti: Rum Pirate´s Grog ...
pročitaj više

Novo u Calix ponudi - Rum sa Kube

Na našem podneblju, rum se uglavnom pije u kombinaciji sa drugim pićima, najčešće u koktelima. Međutim, Kubanci ga najčešće piju čistog, ...
pročitaj više

Popularan posao današnjice – barmen

Posao barmena, jednog od najstarijih zanimanja na svetu, potiče još iz antičkih vremena. Tokom vremena, ovo zanimanje imalo je svoje uspone i padove, a ...
pročitaj više

Predstavljamo recept za panč „ Džin Pahuljica“ uz koji idealno ide Oslo – Džin

Uz panč „ Džin Pahuljica“ idealno ide Oslo – Džin gde dominiraju čiste arome kleke, voća i začina koje daju ovom panču posebnu ...
pročitaj više
Pronađite nas na mapi