Viski Jura 12 godina

Viski Jura 12 godina

Šifra:ES1481
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: The Isle of Jura Distillery
Godina starosti: 12
Sastojci:

 Viski - Whisky

Cena po komadu Komad:
6.328,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Destilerija na ostrvu Jura osnovana je 1810. godine , međutim, ubrzo nakon osnivanja, destilerija je na kratko prestala sa proizvodnjom i tek nakon više od 100 godina kasnije, 50 godina prošlog veka, je počela da se obnavlja 1963. godine. Ime ostrva - Jura je staro nordijsko i znači ostrvo jelena, naziv koji se odnosi na veliku populaciju crvenih jelena. Viski Jura 12 godina rezultat je mešavine karakterističnog blagog i zadimljenog karaktera destilerije sa slatkoćom, začinima i tamnim voćem. Viski koji je samo Jura mogao napraviti,proizvodi se u posebno dizajniranoj flaši koja je izvorno oblikovana da izdrži daleka putovanja. Viski Jura je sazrevao 12 godina u bačvama burbona američkog belog hrasta, uz dodatno poboljšanje u odnosu na najkvalitetnije odležane Oloroso šerije. Bogata i popustljiva ravnoteža suptilnih zadimljenih nota sa slatkim završetkom šerije odličan je primer ukusnog i pitkog Jura viskija.

 

Stil:  Single Malt Scotch Whisky
Izgled:  Svetlo – zlatna boja ćilibara
Miris:  Pun miris savršenog spoja citrusa sa grožđicama, suvog voća i karamele
Ukus:  Začinjen ukus sa aromom đumbira, muskatnog oraščića i karamele sa spaljenim drvetom, tamnim voćem (suvim grožđem, i suvim šljivama )
Tip bureta:  Američki beli hrast , sa završnicom u Olorosso šeri bačvama
Način serviranja:  Najbolje je piti ga čistog, bez dodataka.

 

 

 

 

 

THE ISLE OF JURA DISTILLERY

Viski Isle of Jura je skotski domaći viski kompanije The Isle of Jura. Asortiman njihovih proizvoda možete pronaći na našoj online Calix prodavnici pića.