Konjak COURVOISIER VSOP

Konjak COURVOISIER VSOP

Šifra:MR002
Zemlja porekla: Francuska
Stilovi / Vrsta: Konjak,Cognac
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Courvoisier Cognac
Sastojci:

 Konjak - cognac

Cena po komadu Komad:
7.335,88 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Konjak Courvoisier VSOP iza sebe ima dugu i pomalo misterioznu istoriju, zbog toga što se smatra da je Napoleonu Courvoisier bio omiljeno piće koje je poneo sa sobom u izgnanstvo. Misterija ove priče je u tome što je Napoleon Bonaparta umro 1821.godine, dok je Courvoisier destilerija zvanično osnovana 1835.godine. U čast Napoleonu, njegova silueta krasi bocu Courvoisier konjaka od 1909. godine. Na večeri, koja se održala u čast otvaranja Ajfelovog Tornja 1889.godine, Courvoisier je bio glavni konjak koji se koristio za zdravicu. Destilerija Courvoisier koristi pažljivo odabrano drvo od francuskog hrasta, koje se prirodno suši, što konjaku daje prefinjen nagoveštaj vanile i sve kvalitete neophodne za postizanje prepoznatljivog stila Courvoisier kuće. Svake godine u oktobru, visokokvalitetno grožđe se presuje odmah nakon berbe i šalje na dvostruku destilaciju. Kuća Courvoisier koristi manje destilate kako bi bolje kontrolisala kvalitet i složenost konjaka, koji zatim dugi niz godina sazreva u malim hrastovim bačvama. Courvoisier VSOP predstavlja idealan konjak za poklon jer pored svog izvanrednog kvaliteta dolazi i u elegantnoj crveno-beloj kutiji koja će oduševiti sve ljubitelje dobrog konjaka!

 

Stil: Konjak - Cognac
Izgled: Boja ćilibara
Miris: Voćne mirisne note sa hrastovim drvetom i kafom
Ukus: Veoma harmoničan i kremasto mekan i sladak ukus jabuka i kafe
Tip bureta: Bačve od francuskog hrasta
Način serviranja: Konjak se obično konzumira čist, ali dodavanjem kapi vode otkriva se više aroma i čini doživljaj degustacije intezivnijim.

 

 

 

 

COURVOISIER COGNAC

Konjak courvoisier je francuski konjak koji se proizvodi u istoimenoj destileriji. Konjak možete pronaći i poručiti putem naše online prodavnice pića. Čekamo vas.