BLOG

FANTASTIčNI RECEPTI SA VINOM

16.10.2019.

Najbolja vina su oduvek imala veliki značaj i upotrebu u kulinarstvu. Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima, marinadama ili slično, i belo i crno vino se izuzetno često koriste za spremanje slatkih i slanih jela. Iako su kombinacije gotovo beskonačne mi vam donosimo nekoliko proverenih recepata sa vinom. Otkrijte koliko naša prodavnica vina krije inspirativnih i kvalitetnih vina, pronađite svoju jedinstvenu inspiraciju za kuvanje. Prodaja vina online vam omogućava da uz samo nekoliko klikova pronađete i kupite ekskluzivno i posebno vino po vašem izboru.

 

vino pasta recepti

 

Kralj jela – gulas sa vinom


Gulas sa vinom je jelo dostojno kraljeva. Probajte recept i otkrijte zašto.

 

Potrebno vam je:

  • kilogram junećeg mesa
  • 3-4 veće glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 400 ml paradajz pirea
  • 200 – 300 ml crnog vina
  • kašika - dve brašna
  • začini po želji (so, biber, vegeta, aleva paprika itd.)


Posebna napomena, kvalitetno crno vino ima u ponudi naša prodavnica vina. Posebna preporuka za ovo jelo je CA’ DEL DOGE MERLOT I.G.T. VENETO, crveno vino iz Italije.(možete uzeti i neko drugo od mnogih koje nudi naša bogata prodavnica vina).

 

Priprema:
Na malo ulja propržiti iseckan luk i šargarepu dok ne postanu staklasti. Potom u to dodati na komadiće iseckano juneće meso i pržiti sa lukom i šargarepom. Zatom dodati malo brašna (jednu ili dve kašike u zavisnosti od željene gustine gulaša) i propržiti sa ostalim sastojcima neprestano mešajući. Kada se proprži dodajte vino, paradajz sos i začine po želji i ukusu. Poklopite i ostavite na tihoj vatri duže vreme da se lagano krčka povremeno mešajući. S vremena na vreme možete dodati još malo vina ili vode ukoliko vidite da je potrebno. Gulas sa vinom je gotov kada se meso lepo raskuva i postane meko.


Služiti toplo uz makarone ili pire od krompira kao prilog jelu.


Ovaj recept je bolji od originala. Posebnu sočnost i ukus ovom jelu daje vino, a i ubrzava sam proces kuvanja jela.

 

Pasta sa piletinom i belim vinom

 

Ko bolje od Italijana poznaje kulinarske čarolije. Kada umešnosti Italijana u kuhinji dodamo i najbolja vina hedonizam se podiže na najviši nivo.


Prodaja vina online na našoj stranici može vam pomoći da pronađete belo vino koje možete koristiti u ovom receptu. Mi vam savetujemo da probate SERENISSIMA SOAVE kao sjajan izbor za pravljenje ovog preukusnog jela.

Za pastu vam je potrebno:

  • 400 gr testenine po želji
  • 250 gr pilećeg belog mesa iseckanog na kocke
  • 200 ml belog vina
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 100 gr dimljene slanine
  • 2-3 čena belog luka
  • parmezan
  • začini po želji

 

Priprema:
Skuvati testeninu ali paziti da se ne prekuva, treba da bude srednje kuvana. U posebnom dubljem tiganju propržiti piletinu i dodati na kockice izrezanu slaninu. Preliti pavlakom i dodati izgnječene čenove belog luka. Dinstati na tihoj vatri minut-dva pa dodati belo vino i nastaviti postupak nekoliko minuta. Potom izvaditi beli luk iz sosa, začiniti po želji ( so, biber, itd). Gotovu skuvanu testeninu preliti ovim sosom i izrendati parmezan na vrh.


Služiti toplo uz čašu ohlađenog belog vina.

Ovo su bila dva klasična recepta uz dodatak vina. Vino prilikom kuvanja možete dodavati u gotovo svako jelo. Neophodno je samo voditi računa da uz crvena mesa najbolje ide crno vino a da uz bela mesa i piletinu najbolje se slaže belo vino.


Koju vrstu vina (proizvođač, podneblje itd.) ćete izabrati, naravno, zavisi i od vaših ličnih preferencija ukusa i želja. Prodaja vina online vam omogućava da sami odaberete i kreirate svopstvene recepte sa vinima.Zato pogledajte zašto naša prodavnica vina nudi najbolja vina,isprobajte ih, kuvajte sa njima, uživajte u njima.

Poslednje sa bloga


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart