Viski George Dickel Classic N°8

Viski George Dickel Classic N°8

Šifra:RS002
Zemlja porekla: Amerika SAD
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Cascade Hollow Distillery
Sastojci:

 Tennessee Whisky

Cena po komadu Komad:
8.875,61 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Zaista nije lako da viski iz SAD izađe iz senke, istakne se i stane ispred velikog Jack Danielsa, i da tom prilikom prikupi dosta simpatija među ljubiteljima viskija. Ali jedan brend je upravo to učinio i proslavio se autentičnim, visokokvalitetnim viskijem iz Tennesseeja: George Dickel. Smešten u rustčnom uglu Tennessee - a, 77 milja jugoistočno od Nashville -a - bliže Chattanoogi i još bliže rodnom gradu Jack Daniel s - a u Linchburgu : Dickel proizvodi viski od početka 1870. godine. Ukoliko se odlučite za izlet u destileriju Dickel osećaj je kao da zakoračite u stari vestern film gde vazduh miriše na zapaljeni javor, dok zvezda kantri muzike svira gitaru sedeći u drvenoj stolici na tremu. George Dickel No. 8 je klasični viski iz Tenesija. Proizvodnja je stoga u početku slična američkom burbon viskiju. Žitna kaša, tačnije = Mashbill se sastoji od 84% kukuruza, 8% raži i 8% sladnog ječma. Pre sazrevanja, white dog (beli pas) George Dickel, “sirovi” spirit, se hladi i filtrira kroz ugalj od šećernog javora. Tek kroz ovaj dodatni proces, nazvan „Charcoal Mellowing“, viski George Dickel postaje pravi viski iz Tenesija. Nije slučajno što je Georgel Dickel ispred "i" napisao "Viski" bez "e". Zato što je destilerija toliko uverena u njihov proizvod da se ugledaju na visokokvalitetni škotski viski. Skladištenje se odvija u svežim hrastovim buradima, što viskiju daje intenzivnu aromu vanile i hrastovih začina. Ako želite da probate klasični Tennessee viski , preporučujemo da probate ovaj izuetan George Dickele No.8! svakako biste trebali probati ovog Georgea Dickela.

 

Stil: Blended Whisky
Izgled: Tamno - zlatna boja
Miris: Zelene jabuke, med, cimet, karamela i kukuruz uz lagane note voćnjaka, piljevine, i gotovih biljnih začina
Ukus: Meda, jabuka i kukuruza zajedno sa malo kajsija i malo raži poput začina koji im pravi društvo. Pojavljuju se note karamele, drveta i bora/nane koji je prilično intrigantan.
Tip bureta: Bačve od svežeg američkog hrasta
Način serviranja: Najbolje je piti ga čistog, na sobnoj temperaturi.

 

 

 

 

CASCADE HOLLOW DISTILLERY

Destilerija Cascade Hollow nalazi se u Tenesiju, a poznata je po božanstvenim ukusima domaćih viskija. Njena alkoholna pića možete naručiti već danas posetom online prodavnice Calix.