Tonik Fentimans Ginger beer 200 ml

Tonik Fentimans Ginger beer 200 ml

Šifra:10137
Zemlja porekla: Engleska
Stilovi / Vrsta: Tonik
Ambalaža: Flaša
Sadržaj: 200ml
Pakovanje: 24 x 200 ml flaša
Sastojci:

Voda, šećer, ugljen dioksid, fermentisani ekstrakt korena đumbira (glukozni sirup, koren đumbira, koncentrat soka kruške), prirodne arome (đumbir, limun), koncentrat soka kruške, biljne infuzije, fermentisani biljni ekstrakti

Cena po komadu Komad:
164,00 RSD
Cena za pakovanje Pakovanje:
3.936,00 RSD
(za 24 komada)
sa uključenim PDV-om
*Artikal se isporučuje u pakovanju!
Broj komada
+
-

Fentimans Ginger Beer jeste pivo ali bez alkohola. Koren kineskog đumbira, nakon procesa botaničke fermentacije, meša se sa gaziranim ugljendioksidom i sokom od limuna. 

Ovo je pre svega jedno klasično bezalkoholno piće na bazi đumbira, koje ima jači intenzitet od svog jednako dobrog rođaka - poznatog Ginger Ale-a.

Pored tonika, pivo od đumbira je odličan „filer“ kada je u pitanju džin. Može se pomešati i sa ledom i sa džinom po vašem izboru ! Ako ste ljubitelj koktela, pravi izazov za vas je „Gin Gin Mule“, kreiran u Pego klubu u Njujorku - koktel sa dodatkom Ginger piva, soka od limete i ponekom kriškom krastavca kao garniša.

 

Stil: Ginger Beer- Osvežavajuće bezalkoholno gazirano piće
Izgled:  Svetle zlatne boje
Miris: Intenzivan aroma đumbira i blaga nota limuna
Ukus: Pored đumbira, ukus zaokružuje i dobro izbalansirana kombinacija aromatičnih biljnih ekstrakata - limuna i bibera,  biljka casti i smreke, kao i hajducka trava.

 

 

 

 

 

FENTIMANS LTD

Fentimans - kompanija sa dugom tradicijom je osnovana 1905. godine pukim slučajem. Gospodin Thomas Fentiman, radnik železare je jednom prilikom pozajmio novac kolegi zanatliji i kao garanciju dobio recept za piće od đumbira. Kako njegov kolega nije mogao da vrati pozajmljeni novac, Fentiman je iskoristio ovaj recept i napravio bezalkoholno piće koje je naišlo na odličan prijem. Počeo je da ga puni u kamene bokale i konjima razvozi po svom rodnom gradu - Cleckheatonu. Zaštitni znak pića bio je njegov pas po imenu Fearless, koji je osvajio brojne nagrade na izložbama pasa. Taj pas i danas krasi logo ove kompanije. Fentimanovo piće od đumbira bilo je toliko dobro prihvaćeno da je Thomas u vrlo kratkom roku počeo da gradi fabrike širom severne Engleske i umesto da isporučuje od vrata do vrata, fokusirao se na maloprodajni i ugostiteljski sektor. Fentimansova priča je priča o uspehu jedne tradicije. Iako danas mnoge proizvode izvoze u inostranstvo, njihova proizvodnja se i dalje zasniva na starom originalnom receptu a kompanija je još uvek u porodičnom vlasništvu na čelu sa jednim od praununka Thomasa Fentimana.