Viski Tyrconnell 10Y Madeira Cask Finish 46% 0,7l

Viski Tyrconnell 10Y Madeira Cask Finish 46% 0,7l

Šifra:BC056
Zemlja porekla: Irska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 46%
Proizvođač: Oban Distillery
Godina starosti: 10
Zapremina: 700 ml
Sastojci:

Viski

Cena po komadu Komad:
8.711,33 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Tyrconnell 10 godina Madeira Cask je jedan od najbolje ocenjenog viskija na svetu. Reč je “Single Malt“ viskiju koji je specifičan po dvostrukoj destilaciji, pa samim spada u piće vrhunskog kvaliteta koji je katergorizovan kao omiljeni i najprodavaniji viski iz Irske. Proizvodnja se odvija u živopisnom podnožju „Cooley“. Legenda kaže da je ovaj viski dobio ime po trkačkom konju Tyrconnell, koji je pobedio na konjskoj trci 1876.godine. Viski sazdreva u buradima od burbona 10 godina. Zatim viski Tyrconnell u periodu od šest do osam meseci na kraju zazdreva u buradima za vino Madeira. Punog i kvalitetnog ukusa Tyrconnell je izuzetne i prefinjene note, pa je samim tim uvršćen kao jedan od top svetskih viskija. Dobitnik je zlatne medalje na Svetskom takmičenju alkoholnih pića u San Francisku 2013. godine.

 

Stil: Whiskey - Viski
Izgled: Meda i zlata
Miris: Mirisne note dinje i vanile pomešane sa cimetom.
Ukus: Citrusni slatki ukus meda i vanile uz slatku završnicu kolača od jabuke
Tip bureta: Viski sazdreva u buradima od burbona 10 godina, zatim viski Tyrconnell u periodu od šest do osam meseci na kraju zazdreva u buradima za vino Madeira
Način serviranja: Pije se čist, ili sa vrlo malo vode.

 

COOLEY DESTILLERY

Cooley destilerija bavi se proizvodnjom irskog viskija već duže od dva veka. Tradicionalnu ponudu ove irske destilerije možete pogledati na našoj online Calix prodavnici i poručiti samo jednim klikom. Čekamo vas.