Viski Dalwhinnie 15 godina

Viski Dalwhinnie 15 godina

Šifra:DEL30
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 43%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Compania Licorera de Nicaragua
Godina starosti: 15
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
6.769,20 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Viski Dalwhinnie 15 godina dolazi iz destilerije koja je proizvodnju ograničila u prilično malom stilu (oko 2,2 miliona litara godišnje), ali pored toga i dalje uživa odličnu reputaciju. Galska reč od koje potiče ime „Dalwhinnie“ u prevodu zapravo znači „mesto sastanka“ upravo zbog mesta na kom su se susretali trgovci stokom i šverceri između planinskih venaca Grampijana i Monadlijata u visoravni, u 18.veku. Destilerija je stajala na ovom usamljenom visokom ritu od 1898. godine, na više od 300 metara nadmorske visine, što je čini najvišom destilerijom u Škotskoj. Iako bi se ovde očekivao divlji i grubi ukus viskija, zapravo je suprotno. Iznenađujućeg je, i blagog ukusa sa decentnom notom treseta i aromama meda i sveže trave, što je ne samo zbog vode koju se koristi iz reke Alt an t'Sluics, koja je izuzetno čista - a izvorska voda filtrirana od treseta se napaja sa planina. Čuvan je u nekadašnjim burbon buradima od hrastovine i stoga je dobra alternativa svim modernim škotskim viskijima sa notama šerija. To mu daje nežan, ali složen ukus. "Viski Papa" Jim Murray (koji je pisao bibliju viskija) je rekao za ovaj viski: „Teško da bilo gde u Škotskoj možete dobiti tako dobar viski po tako neverovatno niskoj ceni!“

 

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Svetle zlatne boje
Miris: Dominantne su voćne nektarine i puno karamela. Tu su i fine cvetne note koje podsećaju na cvet jabuke i sveže kruške. Fini dimljeni podton pojačava ovaj utisak.
Ukus: Sladni utisci i fina slatkoća meda, koji idu ruku pod ruku sa suptilnom vanilom i blago dimljenim nijansama.
Tip bureta: Čuvan je u nekadašnjim burbon buradima od hrastovine
Način serviranja: Najbolje je uživati u ovom viskiju u čistoj varijanti. Da biste mogli da osetite još više aroma, može se dodati kap vode.

 

 

 

 

DALWHINNIE DISTILLERY

Viski Dalwhinnie je skotski viski star 15 godina kojeg od sada možete poručiti i putem naše online Calix prodavnice po veoma povoljnim cenama. Posetite nas i pogledajte našu bogatu ponudu pića.