Viski Bowmore 12 godina

Viski Bowmore 12 godina

Šifra:ATL35
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Bowmore Distillery
Sastojci:

 Single Malt Whisky

Cena po komadu Komad:
5.794,80 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Bowmore 12 godina je viski koji proizvodi jedna od najstarijih destilerija u Škotskoj koju je osnovala 1779. godine porodica Simson na obali Lohindal na Isleju. Na negde oko 40 kilometara dugom Hebridskom ostrvu pored škotske zapadne obale, možete da nađete sve prirodne sastojke koji su sastojci odličnog viskija kao što je Bowmore. Lohindal je predeo koji sadrži visok nivo treseta, čiste vode, i ostrvski ječam koji je neponovljivog kvaliteta. Svi sastojci iz Islaya predela daju Bowmore 12 Single Malt viskiju moćan, ali mekan, fino začinski karakter sa zemljanom notom. Viski Bowmore tradicionalno u ranijoj proizvodnji nikada nije koristio prethodno tretirani ječam. Za proizvodnju Bowmore 12 očišćeni ječam se nežno „natapa“ u vodi dva dana kako bi se u semenu proizvelo jezgro, zatim se se ječam ostavlja da proklija na podu. Dobijeni „zeleni slad“ se mora pažljivo ručno okretati posebnim drvenim plugovima i grabuljama. Ovo je dugotrajno, ali je apsolutno neophodno da bi se sprečila pojava buđi. Mnogo originalnog ručnog rada koristi se za Bovmore 12 godina. Zrna ječma se izbacuju drvenim lopatama, na primer, kako bi se sprečilo da se fino proklijale klice zapetljaju i zgnječe jedna drugu. Zeleni ječam se zatim suši preko peći na kojima se peče lokalni treset. U ostrvskom tresetu ima mnogo korenja trave i vreska. Voda je oduvek imala visoku vrednost za karakter viskija. Samo voda iz Lagana se koristi za Bowmore. Ona se uzdiže u tresetištu, a zatim teče oko 12 kilometara preko „svete zemlje“ do destilerije.

 

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Boja ćilibara
Miris: Note limuna i meda susreću se u harmoniji sa tipičnom Bowmore zadimljenošću sa tresetom i prstohvatom soli
Ukus: Meki tresetni dim sa nota cvetnog meda
Tip bureta: Koriste se bivski šeri buradima
Način serviranja: Najbolje je poslužiti u viski čaši (koja je uža prema vrhu), pustiti da malo diše i uživati uz gutljaj neohlađene vode.

 

 

 

 

BOWMORE DISTILLERY

Viski Bowmore je skotski viski koji se proizvodi u istoimenoj destileriji. Ponudu Škotskih viskija možete pogledati na našem sajtu. Čekamo vas.