Vino Stobi TRADINIONAL Graševina (belo) 1l

Vino Stobi TRADINIONAL Graševina (belo) 1l

Šifra:ST025
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Belo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 11.5%
Sadržaj: 1l
Pakovanje: 6 x 1L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Belo suvo - Trpezni (Stono) vino

Cena po komadu Komad:
376,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Suvo belo vino sorte Graševina ( Italijanski rizling ). Laki i živi, puni tonovi u milijardu kombinacija, od impresivnih sočnih aroma, stvaraju harmoniju koja оdjekuje dugo posle toga. Živa, sjajna svetlo žućkasto zelenkasta nijansa. Svežeg ukusa pitko, vоćna aroma zelene jabuke, vinogradarske breskve, malo vegetalno svež grašak. Ukus je prikladno kiselkast, suv,živ, zaokružen sa upadljivim završetkom. Servira se na temperaturi od 8-10°C, uz razna hladna predjela ( suvo meso, pihtije i sl. ), dobro se uparuje sa srpskim tradicionalnim roštiljem, morskim plodovima, raznim tradicionalnim salatama( srska,šopska,moravska, ajvarima, pinđurima, pečenom paprikom ), kao i raznim belim sirevima i kačkavaljima. Tikveško vinogorje. BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA

Tip vina: Belo suvo vino
Izgled: Karakterističan sjajno svetlo žućkasta nijansa, slamnatožute boje
Miris: Čist i svež izražen miris suv
Ukus: Voćna aroma zelene jabuke, vinogradarske breskve, svežeg graška sa  kiselkastim suvim ukusom koji je zaokružen upadljivim završetkom.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!