Vino Stobi Horeca Chardonnay 0,187l

Vino Stobi Horeca Chardonnay 0,187l

Šifra:ST027
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Belo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 13%
Sadržaj: 187 ml
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Chardonnay 100%

Cena po komadu Komad:
172,00 RSD
Cena za pakovanje Pakovanje:
4.128,00 RSD
(za 24 komada)
sa uključenim PDV-om
*Artikal se isporučuje u pakovanju!
Broj komada
+
-

Stobi Chardonnay Selection 0,187l – Suvo belo vino sa geografskim poreklom – Тikveško vinogorje. Sorta grožđa Chardonnay potiče iz regiona Burgundy u istočnoj Francuskoj, mada je takođe pronađen u ranim vinogradima u Champagne regionu u severoistočnoj Francuskoj. Stobi Chardonnay je vino čije se grožđe gaji u jednom od toplijih regiona - Tikveškom vinogorju i kao takvo ovo vino se izdvaja od ostalih Chardonnay-a po tome što ima voćniji buke koji podseća na breskve i dinje i bogatu mekanu paletu koja se razvija s godinama. Kao aperitiv poslužuje se uz belo meso, ribu, morske plodove, zelene salate, beli sir. BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA.

Tip vina: Suvo belo vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Žućkasto – zelenkasta nijansa
Miris: Na nosu južno voće, jabuke, breskve
Ukus: Kompleksna i zavodljiva aroma južnog voća, jabuke i breskve, protkano tonovima bagremovog cveta. Ukus je dug, trajan, sladak, mek, sa voćnim i začinskim nijansama.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!