Vino Stobi SELECTION Cuvee White 0,75l

Vino Stobi SELECTION Cuvee White 0,75l

Šifra:ST012
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Belo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 13.5%
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Rkaciteli,Župljanka i Chardonnay

Cena po komadu Komad:
522,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Stobi Cuvee White Selection – Suvo belo vino sa geografskim poreklom – Tikveško vinogorje. Stobi Cuvee je bela kupaža od sorti grožđa Rkaciteli, Župljanka i Chardonnay. Poslužuje se uz ribu, morske plodove, belo meso, pikantni sir (škripavac) grilovni sir. BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA.

Tip vina: Suvo belo vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Jak kristalni žućkasto zeleni odsjaj
Miris: Na nosu aromatičan, citrusan, cvetni tonovi
Ukus: Aromatična voćna cvetno začinjena simfonija,belog voća i citrusnih tonova Ukus je mek, pun, gladak, slatkast, svež i dugog mističnog finiša.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!