Vino Stobi MACEDON Rose 0,75l

Vino Stobi MACEDON Rose 0,75l

Šifra:ST007
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Rose vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 12.5%
Sadržaj: 750ml
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Syrah 100%

Cena po komadu Komad:
689,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Način proizvodnje Stobi Macedon Rose - Grožđe se bere i sortira ručno, stavlja se u plastične bačve od 25 kg. Direktno presovanje bez maceracije, klasična bela vinifikacija sa klasičnom statičkom sedimentacijom. Fermentacija se vrši u tankovima od nerđajućeg čelika od 200hL I 300hL sa kontrolisanim rasponom od 13˚C do 16˚C i traje 10 – 16 dana. Služi se uz piletinu, paste , lagano belo meso i poslastice. Preporučujemo na temperaturi od 8-10°C Godišnja proizvodnja: 10.000 L.

Tip vina: Suvo rose vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Roze boje
Miris: Sveže voće, dominantne jagode, začinske
Ukus: Nepce punog ukusa, lepog voćnog karaktera i dobre dužine. Elegantna, zrela procvetala ruža koja je savršena za letnji dan.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!