Vino Stobi MACEDON Pinot Noir 0,75l

Vino Stobi MACEDON Pinot Noir 0,75l

Šifra:ST005
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Crveno vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 13%
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

100 % Pinot Noir

 

 

 

 

Cena po komadu Komad:
787,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Metoda proizvodnje: Grožđe se bere i sortira ručno u samom vinogradu, a zatim pakuje u plastične gajbe od 25 kg. Fermentacija se odvija u temperaturno regulacionim fermentatorima od 400 hl, uz remontažu i delestažu, deo (50%) vina odležava 7 meseci u hrastovim bačvama i buradima. Godišnja proizvodnja: 10.000 L.Služi se uz ribu, blage sireve, piletinu, divljač (zečetinu ), pečurke.

Tip vina: Suvo crveno vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Srednje svetle rubin boje
Miris: Crveno bobičasto voće i vanila
Ukus: Arome crvenog bobičastog voća, vanile i blage hrastovine. Ukus bogat i elastičan, glatka baršunasta tekstura finih tanina. Tekstura Pinot Noir Macedon je kompleksna, srednje punoće tela, dobro izbalansiranih aroma višnje i karamele.  

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!