Vino Stobi MACEDON Muscat Temjanika 0,75l

Vino Stobi MACEDON Muscat Temjanika 0,75l

Šifra:ST009
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Belo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 13%
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

50 % Muscat Ottonel, 50 % Temjanika

 

- Dobitnik specijalne nagrade (1.mesto) na prestižnom takmičenju Mundus Vini International u kategoriji kao najbolje belo vino iz Makedonije za berbu Muscat - Temjanika Makedonija 2021.

Cena po komadu Komad:
1.114,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Metoda proizvodnje Stobi Macedon Muscat Temjanike: Grožđe se bere i sortira ručno u samom vinogradu, a zatim pakuje u plastične gajbe od 25 Kg. Metodom presovanja bez maceracije, uz klasičnu vinifikaciju i sedimentaciju za proizvodnju belih vina. Fermentacija se vrši u rezervoarima od nerđajućeg čelika od 300 hl i 600 hl uz kontrolisani raspon temperature od 13˚C do 16˚C u trajanju od 10-16 dana. Služi se uz orašaste plodove, voćne salate i kremaste deserte. MACEDON Muscat Temjanika, je vino snažnog opojnog mirisa u kojem se zavodljivo prepliću intenzivne arome, cveta zove, ananasa, belog cveća. Vino je belo-zlatne boje sa zelenkastim odsjajem, na jeziku prijatnih kiselina, svilenkasto srednje voćnog tela, a u završnici zrele kruške.

Tip vina: Suvo belo vino, vino sa geografskim poreklom (VKP)
Izgled: Belo-zlatna boja sa zelenkastim odsjajem
Miris: Vino snažnog opojnog mirisa u kojem se zavodljivo prepliću intenzivne arome, cveta zove, ananasa, belog cveća.
Ukus: Prijatne kiselosti srednjeg tela u završnici zrele kruške, arome cveta zove, ananasa, belog cveća.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!