Vino Stobi MACEDON Cuvee Red 0,75l

Vino Stobi MACEDON Cuvee Red 0,75l

Šifra:ST006
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Crveno vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 14.5%
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Syrah 45 %, Vranac 30 %, Cabernet Franc 15 % i Petit Verdot 10 %

 

 

Cena po komadu Komad:
740,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Vino Stobi Macedon Cuve Red - metoda proizvodnje: Grožđe se bere i sortira ručno u samom vinogradu, a zatim pakuje u plastične gajbe od 25 Kg. Fermentacija u temperaturno regulacionim fermentatorima od 400 hl, uz remontažu i delestažu, odležavanje 14 meseci u podrumu sa bačvama. Odležavanje: 14 meseci u buradima od francuskog hrasta. Služi se uz divljač, svinjsko i jagnjeće pečenje, šunku i sireve. Godišnja proizvodnja: 10.000 L. Nagrade: berba 2019 MUNDUS VINI Spring Tasting 2022 (SILVER)

Tip vina: Suvo crveno vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Tamno rubin - crvena
Miris: Intenzivan Crveno bobičasto voće, vania I blago hrast.
Ukus: Arome zrelog crvenog voća, blago začinjeno i začinsko bilje.Ukus punog tela, baršunasti tanini, dugog i začinjenog ukusa. Snažni rustikalni Vranec je upotpunjen delikatnim Petit Verdotom. Meko, elegantno, pojačano biljnim notama.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!