Vino Stobi MACEDON Chardonnay 0,75l

Vino Stobi MACEDON Chardonnay 0,75l

Šifra:ST008
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Belo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 13.5%
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Chardonnay 100%

Cena po komadu Komad:
740,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Način proizvodnje Stobi Macedon Chardonnay - Grožđe se bere i sortira ručno, stavlja se u plastične bačve od 25 kg. Direktno presovanje bez maceracije, klasična bela vinifikacija sa klasičnom statičkom sedimentacijom. Fermentacija se vrši u rezervoarima od nerđajućeg čelika od 100 hl sa kontrolisanim rasponom od 13˚C do 16˚C i traje 10 – 16 dana. Malolaktična fermentacija u rezervoaru i odležavanje u hrastovim buradima. Služi se uz ribu, paste ili lagano belo meso. Godišnja proizvodnja: 10.000 L.

Tip vina: Suvo belo vino, vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Zlatna boja slame
Miris: Zrela kruška, tropsko voće, med i vanilla.
Ukus: Arome zrele kruške i citrusa, upotpunjene zavodljivom notom kafe-karamela. Dug, lepo strukturiran završetak, pikantan mineralan ukus.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!