Vino Stobi CLASSIC Vranec Semi Dry 0,75l

Vino Stobi CLASSIC Vranec Semi Dry 0,75l

Šifra:ST019
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Crveno vino
Ambalaža: Flaša
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Vranac 100%

Cena po komadu Komad:
375,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Vino Stobi Vranac Semy Dry – Kvalitetno polusuvo crveno vino sa geografskim poreklom ( VKP ) Vranac je autohtona sorta grožđa koja se gaji na prostoru čitavog Balkana ( Makedonija,Crna Gora,Srbija i Bosna i Hercegovina ), ova sorta se smatra i najznačajnijom sortom za podneblje Balkana posebno Makedoniju i Tikveški region. Stobi Vranac Classic Semi Dry je vino čije se Vranac gaji u jednom od najtoplijih regiona - Tikveškom vinogorju i kao takvo ovaj Vranac se izdvaja od ostalih po svojoj kompleksnoj strukturi, po punom telu, punoći ukusa, prebogat mekim prijatnim taninima. Služi se uz crveno meso, zrele jake sireve, kao i tradicionalne Makedonske tave sa raznim povrćem ( bamijama, paradajzom,paprikom ), tavče na gravče sa kobasicama. BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA.

Tip vina: Polusuvo crveno vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Tamno - ljubičasta
Miris: Na nosu karakterističan miris suvih šljiva i crnog bobičastog voća - ribizle
Ukus: Arome suve šljive i crne ribizle. Punog, voćnog, začinskog i kremastog sastava sa mekim taninima.Veoma smelo vino, punog ukusa zaokruženog crvenog vina – autohtono makedonsko.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!