Vino Stobi CLASSIC Antigona White 0,75l

Vino Stobi CLASSIC Antigona White 0,75l

Šifra:ST017
Zemlja porekla: Makedonija
Stilovi / Vrsta: Belo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 12%
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Proizvođač: Stobi Vinarija
Sastojci:

Riesling i Župljanka

Cena po komadu Komad:
402,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Vino STOBI Antigona White – Kvalitetno polusuvo belo vino sa geografskim poreklom ( VKP ) Vino je bela kupaža napravljena od sorti grožđa ( Riesling i Župljanka ). Prepoznatljiva žućkasto zelenkasta nijansa, sa kremastom , mineralnom aromom u kojoj preovladavaju med i orašasti plodovi . Ukus kremasti lešnici, prijatne svežine i slatkog završetka. Osvežavajući karakter rizlinga kombinovan sa određenim cvetnim kvalitetom. Preporučuje se uz neutralni sir, pršutu, belo meso, ribu, morske plodove, zelene salate. Uživajte u njemu na temperaturi od 8-10°C. Tikveško vinogorje - BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA

Tip vina: Polusuvo belo vino sa geografskim poreklom ( VKP )
Izgled: Žućkasto – zelenkasta nijansa
Miris: Na nosu osvežavajuči mineralan, orašasti plodovi
Ukus: Kremasta, mineralna aroma u kojoj preovladavaju med i orašasti plodova,kremastih lešnika, prijatne svežine i slatkog završetka. Osvežavajući karakter rizlinga kombinovan sa određenim cvetnim kvalitetom.

 

 

 

STOBI VINARIJA

Vinarija Stobi smeštena je između večnog Sunca i nepreglednih sadnica vinove loze, 80 kilometara od Skoplja u srcu Tikveškog vinskog regiona koji je ujedno i najznačajniji vinski region u Makedoniji gde se od 2009 godine, uzdiže Vinarija Stobi u modernom zdanju, urbanom arhitektonskom čudu, svetski poznatog arhitekte Le Corbusieri. Vinarija jе smeštena u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta STOBI po kome nosi naziv i na čijim mozaicima možete videti dominantan motiv pauna koji predstavlja lepotu, bogatstvo i prosperitet, pa je samim tim postao i logo Stobi vinarije!