Kozel Tamno pivo bure 30l

Kozel Tamno pivo bure 30l

Šifra:EL001
Zemlja porekla: Češka
Stilovi / Vrsta: Dark lager tamno pivo
Ambalaža: Bure
Alkohol: 3.8%
Gorčina: 21 IBU
Sadržaj: 30l
Pakovanje: 1 x 30L Bure
Proizvođač: Velkopopovicky Kozel
Sastojci:

Tamno pivo

 

 

ROK ARTIKLA - 06.02.2024.

 

AKCIJA VAŽI OD 03.10.2023. DO 03.11.2023.

Cena po komadu Komad:
8.259,00 RSD 9.177,60 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Kozel Dark zasnovan je na originalnom receptu napravljenom od posebne mešavine tamnog slada, čiste vode i izbora najboljeg hmelja. Karamelizovani slad daje ovom pivu jedinstvenu rubin crvenu boju i sladak ukus.

Stil: Tamno Pivo 
Gorčina: 21 IBU
Izgled: Rubin-tamno crvene boje
Miris: Miriše na karamelu, slad, i ima svetlo prepečene note
Ukus: Ukus sličan karameli sa finim notama hmelja. Iako Kozel Dark izgleda kao crno pivo, svetlije je i laganije pa ipak spada u kategoriju tamnih piva

 

 

VELKOPOPOVICKY KOZEL

Proizvodnja piva može se pratiti do 14. veka u boemskom gradu Velke Popovice, koje se nalazi oko 30 km jugoistočno od Praga u živopisnoj klisuri u blizini reke Savaze. Već tada se u hronici spominje da se ovde „kuvalo“ izvrsno pivo. Pivara Popovice preživela je previranja mnogih vekova i obezbedila kontinuiranu pivarsku tradiciju. To je podstaklo industrijalca Franca Ringhofera da 1871. godine ovde izgradi modernu pivaru. Danas je Velkopopovicky Kozel - što se u prijevodu prevodi kao jarac - treća najpoznatija marka piva u Češkoj i izuzetno je popularna među poznavaocima piva. Velkopopovicky Kozel je jedno od lager piva i tradicionalno se proizvodi kao svetlo ili tamno češko pivo - u varijantama svetlo (Kozel Premium Lager) i tamno (Kozel Černy). Prepoznatljiva oznaka piva je humanoidna koza koja hoda sa ispupčenom kriglom piva. To je ono što pivu daje ime, jer „kozel“ na češkom znači jarac. Pivo se uglavnom jednostavno zove Kozel. Danas je pivara Velkopopovicky Kozel jedna od tri pivare Plzensky Prazdroj a. s. (proizvođač Pilsner Urkuell) i samim tim pripada japanskoj grupi Asahi Beer.