Viski Woodford Res.Carton 43,2% 0,7l

Viski Woodford Res.Carton 43,2% 0,7l

Šifra:TRX008
Zemlja porekla: Amerika SAD
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 43.2%
Proizvođač: Woodford Reserve Distillery Brown-Forman Corporation
Sastojci:

Viski

Cena po komadu Komad:
4.802,32 RSD
sa uključenim PDV-om
Trenutno rasprodat proizvod

Woodford Reserve duguje svoje ime okrugu Woodford u Kentuckiju a deo “Reserve” jasno daje do znanja da dugotrajno sazrevanje, najkvalitetnije sirovine i pažnja na detalje stvaraju vrhunski viski. Destilerija Labrot & Graham posluje gotovo 200 godina što govori da je u poslu mnogo duže od svojih desetak konkurenata, još uvek aktivnih u Kentuckiju. Šta je to što ovu destileriju i njen burbon čini posebnim ? Nijedna druga destilerija ne odvaja toliko puno vremena za proizvodnju. Nakon dugotrajne fermentacije, destilat prelazi u bakarne kazane, gde se destilira čak tri puta. Nakon sazrevanja ovaj fini “pot-still” viski prelazi u hrastove bačve, sopstvene proizvodnje, u kojima sazreva najmanje četiri godine. Što se ukusa tiče – teško da bilo koji drugi bourbone može biti voćniji, slađi i mekši čime u velikoj meri ispunjava očekivanja kako glavnog destilatora tako i najzahtevnih konzumenata.Čak dva puta je proglašen američkim viskijem godine što ovaj bourbon dodatno preporučuje.

 

Stil: Bourbon Whiskey
Izgled: Prelepa boja meda
Miris: U čaši miriše intenzivno začinjeno, sa bistrom aromom kukuruza i raži, malo crnog bibera, voćnih nota - krušaka, jabuka i narandže
Ukus: Suptilne note klinčića, nane, kajsije i kakaa. Višeslojni začini i note vanilije
Tip bureta: Sazreva u novim bačvama od belog hrasta
Način serviranja: Kao i kod vina, važna za degustaciju burbona je važna prava čaša. Da bi miris razvio svoju veličanstvenu notu, koriste se čaše u obliku tulipana (nosing - čaša). Na udaljenosti od 10 cm najbolje miriše I servira se čist.

 

WOODFORD RESERVE DISTILLERY BROWN-FORMAN CORPORATION

Viski Woodford je viski koji se proizvodi u Americi (SAD) i koji je poznat po svom kvalitetu. Bogat asortiman ove destilerije možete pronaći na našoj online prodavnici i poručiti samo jednim klikom. Posetite nas.