VISKI TEELING SMALL BATCH TUBE

VISKI TEELING SMALL BATCH TUBE

Šifra:9677
Zemlja porekla: Irska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 46%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: The Teeling Whiskey Co Ltd.
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
2.786,22 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Kompaniju Teeling Whiskey su, 2015 godine osnovali Jack i Stephen Teeling kao prvu novu destileriju irskog viskija u Dablinu gradu koji je poznat po industriji viskija i zemlji koja je dom preko 37 glavnih destilerija tokom poslednjih 40 godina.

Strast prema proizvodnji viskija braća Teeling duguju svom dalekom pretku Walteru koji je prvu Teeling destileriju osnovao u Dublinu daleke 1782. godine.

Teeling kompanija kao prva nova destilerija, kreće eksperimentalnim putem proizvodnje, u kojem viski posle destilacije, sazreva u bačvama ruma. Upravo to je ono što mu daje jedinstveni karakter.

Irski Teeling je klasični viski koji ima malu serijsku proizvodnju (Small batch) a složena aroma i predivni ukus su rezultat postupka flaširanja bez filtriranja za hlađenje.

 

Stil:  Blended Whiskey
Izgled:  Boja tamnog cilibara
Miris:  Cvetovi narandže i sveža trava u kombinaciji sa vanilinom i voćnim notama jabuke i tamnih bobica
Ukus:  Začinjen i sladak na jeziku. Kremast, slatka vanilija i začini poput cimeta
Tip bureta:  Posebnost ovoj viskija je da sazreva u rum bačvama iz Nikaragve, u kojima je prethodno bio rum Flor de   Cana
Nacin serviranja:  Viski treba da se pije na sobnoj temperaturi – tada sve arome dolaze do izražaja.

 

 

 

 

 

THE TEELING WHISKEY CO.LTD

Kompanija Teeling whiskey vam nudi različite vrste irskog viskija koje možete pronaći i poručiti putem naše online prodavnice. Pogledajte ponudu kvalitetnih irskih viskija.