Viski Teeling Blackpitts Peated

Viski Teeling Blackpitts Peated

Šifra:11507
Zemlja porekla: Irska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 46%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: The Teeling Whiskey Co Ltd.
Sastojci:

 Single Malt Whiskey

Cena po komadu Komad:
5.853,67 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Viski Teeling Blackpitts je pravi irski „Single Malt“ viski proizveden korišćenjem dima iz treseta za sušenje ječma, pri čemu dobijeni tresetni slad daje specifičan zadimljenu notu. Međutim, ono što Teeling Blackpitts čini tako jedinstvenim je proces trostruke destilacije što se zatim kombinuje sa prepoznatljivim Teeling sazrevanjem u dve vrste bačvi. Koristeći bačve u kojima je nekad sazrevao bourbon i Sauternes bačve za belo vino, viski Teeling Blackpitts se zatim flašira bez hlađenja kako bi se proizveo drugačiji i jedinstveni ukus Teeling-a i irskog viskija. Inspiracija za upotrebu ovih bačvi je dobijena iz prethodnog punjenja Teeling 24-godišnjeg „Single Malt“-a koji je nagrađen kao „Najbolji Single Malt na svetu“ 2019. na World Whisky Awards.

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Jarko zlatne boje
Miris: Miris dima sa roštilja i karanfilića sa notama karamele i kore od pomorandže
Ukus: Delikatna mešavina zadimljene arome i ukusa jabuke, meda, dinstanih krušaka i ananasa na žaru, kao i blagu aromu aleve paprike
Tip bureta: Bačve u kojima je nekad sazrevao bourbon i Sauternes bačve za belo vino
Način serviranja: Uživati u degustaciji sa par kockica leda ili kao sastojak za koktele.

 

 

 

 

THE TEELING WHISKEY CO.LTD

Kompanija Teeling whiskey vam nudi različite vrste irskog viskija koje možete pronaći i poručiti putem naše online prodavnice. Pogledajte ponudu kvalitetnih irskih viskija.