Viski Talisker Select Reserve Game of Thrones

Viski Talisker Select Reserve Game of Thrones

Šifra:ANK044
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 45%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Talisker Distillery
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
6.218,19 RSD
sa uključenim PDV-om
Trenutno rasprodat proizvod

Kuća Grejdžoja potiče od legendarnog Sivog kralja (House Greyjoy & Talisker Select Reserve) koji vlada Gvozdenim ostrvima i odaje počast njihovom Bogu koji se udavio. Ironborn (Jurion i Viktorion) žive na obalama mora u bogatsvu koje se nalazi između soli i dima. Pod teškim okolnostima, znojem i radom, Grejdžojs su stvorili svoje mesto među velikim kućama Westerosa hraneći svoj narod i boreći se da bi preživeli. Plaćali su veliku cenu da bi uspeli. Na obali jednog od najudaljenijih i najšarenijih predela u Škotskoj je predeo „Skaj“ u kome se nalazi destilerija Talisker. Ovaj viski, autentičnog ukusa, nastao je na obali mora prekriven mirisnim talasima. Izuzetan je i prepoznatljiv najviše kao pomorski karakter Talisker.

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Zlatne bakarne boje
Miris: Nota suvog i jakog dima , i tamne čokolade
Ukus: Eksplozija slanih karamela, i čili pahuljica, praćena zadimljenim voćnim kolačem
Tip bureta: Bivše američke hrastove bačve od burbona
Način serviranja: Užitak je piti ga sa kapljicom vode, ili čist.

 

Game of Thrones je fantastična američka televizijska serija Davida Benioffa i D. B. Veissa za američku kablovsku televiziju HBO. Zasnovana je na romanu  A Song of Ice and Fire („Pesma leda i vatre“) Džordža R. R. Martina, koji takođe učestvuje u seriji. Radnja serije je smeštena u izmišljenom svetu i odvija se na kontinentima Westeros i Essos. Sedam kraljevstva Westerosa podsećaju na evropski srednji vek i zaklonjeni su ogromnim zidom večne zime na severu. Proleće, leto, jesen i zima mogu trajati nekoliko godina ili čak decenija, vremenski su promenljivi i nepredvidivi. U čast osme i poslednje sezone TV serije, engleska kompanija Diageo u saradnji sa HBO kanalom, predstavlja limitiranu seriju viskija, inspirisanu ovom SF sagom. Svaki od ovih retkih škotskih viskija posvećen je jednoj od kultnih kuća Westerosa i Noćne straže. Ljubitelji sada mogu relano uživati u autentičnom ukusu Sedam kraljevstva. A svi viskiji sa epitetom Game of Thrones postali su obavezni kolekcionarski predmeti za sve ljubitelje kako viskija tako i serjlala O igrama prestola.

TALISKER DISTILLERY

Viski Talisker se proizvodi u Škotskoj Talisker destileriji već duže vreme. Ove tradicionalne skotske viskije možete poručiti od sada putem naše online Calix prodavnice.