Viski Talisker 10 godina

Viski Talisker 10 godina

Šifra:DEL24
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 45.8%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Talisker Distillery
Sastojci:

 Single Malt Whisky

Cena po komadu Komad:
6.312,70 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Talisker je jedina destilerija na ostrvu Skye, malo pre Škotskih Highlands-a na zapadu. Talisker destilerija pravi odlične i veoma ukusne viskije. Posebno „dobra kapljica“ je viski Talisker 10 godina, koji se pravi od odabranih žitarica i bistre izvorske vode. Nakon što je dvaput destilovan, viski svoju desetogodišnju fazu mirovanja provodi u izuzetnim hrastovim buradima. Ovu destilaciju Talisker koristi od 1928. godine koja se pokazala izuzetno uspešno. Poznavaoci doživljavaju aromu Talisker – a kao toplu i začinjenu; ukus je jednostavno eksplozivan! Strastveni ljubitelji viskija piju ga samo u čistoj varijanti, a možda i uz dobru karipsku cigaru kako bi uživali u večeri.

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Svetli ćilibar sa crvenim odsjajem
Miris: Osete se tresetne note, kombinovane sa nijansom morske vode i soli,kao i limunovim povetarcem koja je uparena sa nežnom slatkoćom i sa dodirom dima ispunjava prostoriju
Ukus: Nepce osvaja desetogodišnji Talisker viski sa oštrim tonovima koji donose dimne tonove i slatkoću slada. Začinjeni delovi bibera prate gorak ukus viskija. To je pikantan ukus koji nije uobičajen.
Tip bureta: Sazreva u izuzetnim hrastovim buradima
Način serviranja: Viski je avantura ukusa koju čak ni strastveni poznavaoci viskija ne doživljavaju često. Iz tog razloga Talisker piju samo u čistoj varijanti.

 

 

 

 

TALISKER DISTILLERY

Viski Talisker se proizvodi u Škotskoj Talisker destileriji već duže vreme. Ove tradicionalne skotske viskije možete poručiti od sada putem naše online Calix prodavnice.