Viski Mortlach 15Y Game of Thrones Tribute

Viski Mortlach 15Y Game of Thrones Tribute

Šifra:ANK042
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 43%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Mortlach Distillery
Godina starosti: 15
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
19.347,94 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Novi viski, popularno nazvan Six Kingdoms – Mortlach Malt Scotch Whisky star 15 godina, deveta je i poslednja serija viskija , pridružena asortimanu nadahnutom Game of Thrones. Na drevnim brdima Dufftown-a nalazi se sveta destilerija Mortlach, koja je sagrađena na mestu istorijske bitke, i prve destilerije koja je legitimno vladala Dufftownovom trgovinom viskija, gde su podjednako uticale važne ličnosti- Džordž, i Aleksandar. Džordž je nosio titulu prestolonaslednika , dok je Aleksandar razvijao Mortlachovu metodu potpisa za destilaciju tečnosti , koji je složen i jedinstven način destilacije upoređen kao - gavran sa tri oka. Evocirajući prošlost, ovaj petnaestogodišnji viski je stvoren za budućnost.

   

Stil: Mortlach Malt Scoth Whisky
Izgled: Boja meda
Miris: Odlikuje se voćnim notama. Površno, crvena jabuka dominira. Nagoveštaj brusnice dominira i stvara zanimljivu mešavinu sa začinjenim hrastom
Ukus: Suptilan i sladak po ukusu. Uz crveno voće otkriva se nagoveštaj cimeta. Začinjeni hrast i slatka vanila stvaraju zanimljive kontraste. Može se osetit tamna čokolada.
Tip bureta: Sazreva 15 godina u seri-bacvama a finalno sazrevanje odvija se u burbon-bacvama
Način serviranja: Najbolje je u tradicionalnoj čaši viskija, čist ili sa malo vode.

 

Game of Thrones je fantastična američka televizijska serija Davida Benioffa i D. B. Veissa za američku kablovsku televiziju HBO. Zasnovana je na romanu  A Song of Ice and Fire („Pesma leda i vatre“) Džordža R. R. Martina, koji takođe učestvuje u seriji. Radnja serije je smeštena u izmišljenom svetu i odvija se na kontinentima Westeros i Essos. Sedam kraljevstva Westerosa podsećaju na evropski srednji vek i zaklonjeni su ogromnim zidom večne zime na severu. Proleće, leto, jesen i zima mogu trajati nekoliko godina ili čak decenija, vremenski su promenljivi i nepredvidivi. U čast osme i poslednje sezone TV serije, engleska kompanija Diageo u saradnji sa HBO kanalom, predstavlja limitiranu seriju viskija, inspirisanu ovom SF sagom. Svaki od ovih retkih škotskih viskija posvećen je jednoj od kultnih kuća Westerosa i Noćne straže. Ljubitelji sada mogu relano uživati u autentičnom ukusu Sedam kraljevstva. A svi viskiji sa epitetom Game of Thrones postali su obavezni kolekcionarski predmeti za sve ljubitelje kako viskija tako i serjlala O igrama prestola.

 

MORTLACH DISTILLERY

Viski Mortlach je 15 godina star skotski viski koji se proizvodi u Mortlach destileriji u Škotskoj. Njihove proizvode možete pronaći na online Calix prodavnici po veoma povoljnim cenama. Posetite naš sajt.