Viski Glengoyne 10 godina

Viski Glengoyne 10 godina

Šifra:ANK017
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Glengoyne Distillery
Godina starosti: 10
Sastojci:

 Single Malt Whisky

Cena po komadu Komad:
6.233,32 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Viski Glengoine star 10 godina je predivnog mekog i voćnog ukusa, i kao takav veoma je omiljen ljubiteljima pića, na šta je destilerija Glengoyne veoma ponosna. Viski Glengoine spada u jedinstvene i izuzetne viskije , i kao takav može da se meri sa svim destilatima koje proizvodi Glengoyne destilerija. Desetogodišnje zrenje Glengoyna odvija se delimično u nekadašnjim šeri buradima napravljenim od američkog i evropskog hrasta. Ovde viski Glengoyne dobija note karamele i slada 10 godina. Leonell Russel, generalni direktor destilerije, takođe sledi strategiju što se tiče proizvodnje mladog Glengoyna od 10 godina, tvrdeći da: „Niko ne ulaže više vremena i brige u svoj viski od Glengoyne destilerije.“Godine 2016. dizajn pakovanja za Glengoyne 10 godina promenjen je iz bele u narandžastu, dok što se tiče ukusa – ostao je isti. U destileriji Glengoyn se vodi velika pažnja pri odabiru bačvi za period skladištenja, jer su svesni velikog uticaja koji izbor bačve ima na ukus i boju viskija. Za Glengoine 10 godina destilati se biraju između tri različita tipa bačvi kako bi se postigla jedinstvena aroma i zlatno žuta bistra boja na čisto prirodan način. 15% posto Glengoyna 10 godina sastoji se od slada uskladištenog u šeri bačvama za prvo punjenje. 15 % destilata dolazi iz buradi šeri za prvo punjenje napravljenih od američkog hrasta, a preostalih 70 % iz hrastovih buradi za ponovno punjenje. Viski Glengoyne 10 godina nagrađen je sa dve srebrne medalje na "International Spirits Challenge" i na "International Vine & Spirits Competition".

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Svetlo - zlatna boja
Miris: Ugodna slatkoća mirisne karamele i karamele podseća na kokice. Orašaste arome i nežne zelene jabuke upotpunjuju buket
Ukus: Sveže, hrskave zelene jabuke i trave, mekog hrasta uz nagoveštaj slatkog sladića sa lanenim uljem i bademima
Tip bureta: Šeri buradi američkog i evopskog hrasta
Način serviranja: Najbolje je piti ga čistog, bez dodataka!

 

 

 

 

GLENGOYNE DISTILLERY

Viski Glengoyne je skotski viski star 18 godina. Ovaj bogat kvalitetom viski možete poručiti preko naše online prodavnice po veoma povoljnoj ceni. Posetite nas i pogledajte ponudu pića.