Viski Glen Moray 12Y Old Malt Scotch

Viski Glen Moray 12Y Old Malt Scotch

Šifra:BC041
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Glen Moray Distillery
Godina starosti: 12
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
3.199,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

 

Glen Moray 12 godina je fantastičan Speyside viski koji blista u blagoj zlatnoj boji i ubeđuje punim, višestranim karakterom. Čista voda iz reke Lossie pretvorena je u ukusni viski sa izuzetnim aromama.

U destileriji Glen Moray viski obično sazreva u ex burbon buradima. Izrađena su od drveta američkog belog hrasta i ranije su se koristila za proizvodnju burbona koje daju note slatke vanile i karamele.

Dodatno, destilerija Glen Moray je poznata po nežnim tragovima meda koji se mogu naći u gotovo svim njihovim proizvodima. Destilerija je osnovana 1897. godine u Elginu, glavnom gradu oblasti Speysida u Škotskoj, poznatoj po najboljim svetskim single malt viskijima.

Glen Moray znači “dolina naselja pored jezera” i ovo je jedan od 18 viski brendova kojima je dozvoljeno da nose naziv „Glen“ - kao obećanje posebnog kvaliteta a što se u njemu i može osetiti.

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Svetle, zlatne boje
Miris: Note vanile i meda, zajedno sa svežom karamelom i čudesno svežim mirisom svih vrsta cveća i najfinijih tonova drveta
Ukus: Osete se drvene i blage voćne note, pojavljuju se slad, med, vanilija i karamela i na kraju bogate note začina i cvetova
Tip bureta: Sazreva u američkim ex-burbon buradima od belog hrasta
Način serviranja: Idealno se pije nerazređen i čist.

 

 

 

 

GLEN MORAY DISTILLERY