Viski Glen Moray 12Y Old Malt Scotch

Viski Glen Moray 12Y Old Malt Scotch

Šifra:BC041
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Glen Moray Distillery
Godina starosti: 12
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
3.842,09 RSD
sa uključenim PDV-om
Trenutno rasprodat proizvod

 

Glen Moray 12 godina je fantastičan Speyside viski koji blista u blagoj zlatnoj boji i ubeđuje punim, višestranim karakterom. Čista voda iz reke Lossie pretvorena je u ukusni viski sa izuzetnim aromama.

U destileriji Glen Moray viski obično sazreva u ex burbon buradima. Izrađena su od drveta američkog belog hrasta i ranije su se koristila za proizvodnju burbona koje daju note slatke vanile i karamele.

Dodatno, destilerija Glen Moray je poznata po nežnim tragovima meda koji se mogu naći u gotovo svim njihovim proizvodima. Destilerija je osnovana 1897. godine u Elginu, glavnom gradu oblasti Speysida u Škotskoj, poznatoj po najboljim svetskim single malt viskijima.

Glen Moray znači “dolina naselja pored jezera” i ovo je jedan od 18 viski brendova kojima je dozvoljeno da nose naziv „Glen“ - kao obećanje posebnog kvaliteta a što se u njemu i može osetiti.

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Svetle, zlatne boje
Miris: Note vanile i meda, zajedno sa svežom karamelom i čudesno svežim mirisom svih vrsta cveća i najfinijih tonova drveta
Ukus: Osete se drvene i blage voćne note, pojavljuju se slad, med, vanilija i karamela i na kraju bogate note začina i cvetova
Tip bureta: Sazreva u američkim ex-burbon buradima od belog hrasta
Način serviranja: Idealno se pije nerazređen i čist.

 

 

 

 

GLEN MORAY DISTILLERY

Glen Moray je poznata škotska destilerija koja se bavi proizvodnjom viskija. Viski Glen Moray možete poručiti samo jednim klikom na vašu adresu putem naše online Calix prodavnice. Čekamo vas.