Viski Drumshanbo Single Pot Still

Viski Drumshanbo Single Pot Still

Šifra:10118
Zemlja porekla: Irska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 43%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: The Shed Distillery
Sastojci:

 Single Malt Whiskey

Cena po komadu Komad:
5.333,06 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Novi vodeći proizvod destilerije Shed zove se Drumshanbo Single Pot Still! Nakon neverovatnog uspeha Drumshanbo Gunpovder Gin-a (koji takođe imamo u ponudi u Calix asortimanu), vraćamo se korenima irskih viskija: Single Pot Still Irish Whiskey. Single Pot Still ima isto značenje kao Single Malt viski, po tome što dolazi iz jedne destilerije, proizvodi se u kazanu i sa ječmom. Razlika je u tome što se Single Malt proizvodi od 100% sladnog ječma, dok se Single Pot Still viski proizvodi i od sladnog i od neslađenog (zelenog) ječma. Svaki Singl Pot Still viski distilovan je takođe trostruko, iako ne postoji uslov da budu proizvedeni na ovaj način. Ovakva upotreba zelenog ječma daje viskiju pikantniji ukus i gušću teksturu.) „Dobro izbalansiran viski koji bezbrižno pleše između slatkih i začinskih aroma i širi bogat i okrugao osećaj u ustima koji se nežno zadržava na jeziku.“ Na ovaj način glavni destiler Brajan Taft opisuje svoju najnoviju kreaciju.

 

 

Stil: Single Malt Whiskey
Izgled: Svetlo zlatne boje
Miris: Pečeni orasi, vanila, med i karamela, u pratnji slatkog suvog voća
Ukus: Zimski začini, crvena ribizla i kokos stapaju se u note tamne čokolade, badema i hrasta, divno punog i kremastog ukusa
Tip bureta: Uglavnom sazreva u burbon bačvama od iz Kentakija, dok jedna manja količina sazreva u Oloroso šeri buradima
Način serviranja: Prava vrednost viskija se se oseti kada ga pijete ”čist” bez dodataka.

 

 

 

 

THE SHED DISTILLERY

The Shed Destilerija proizvodi kvalitetan irski dzin koji se može poručiti na našem sajtu. Posetite nas i pogledajte široki asortiman pića koji smo izdvojili za vas.