Viski Cardhu Gold Reserve Game of Thrones

Viski Cardhu Gold Reserve Game of Thrones

Šifra:ANK040
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 43%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: Dalwhinnie Distillery
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
7.118,45 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Niko ne vlada Westerosom s toliko vatrenog temperamenta i dinamičnog vođstva kao Daeneris Targaryn. Viski Cardhu „Gold Reserve“ odaje počast legendarnim ženama poput nje i nepokolebljivoj istrajnosti - razvile su ga dve žene oko 1800. godine. On je pravi Speysider. Njegov prijatan karakter čini ga samostalnim viskijem u kojem možete uživati sa zadovoljstvom čak i kada je spoljna temperatura topla. Čak ćete i okusiti njegovu istoriju sa svakim gutljajem: destilerija Cardhu možda nije jedna od najpoznatijih u Škotskoj, ali se jasno izdvaja od ostalih destilerija. U 18. veku dve žene, Helen i Elizabeth Cumming, učinile su još uvek vrlo poznatim i dale viskiju njihov nepogrešiv ukus. Izuzetan posao kada uzmete u obzir da je destilacija viskija u to vreme bila (gotovo) neopoziva muška domena.

 

Stil: Single Malt Whisky
Izgled: Boje svetlog cilibara
Miris: Ubeđuje svojim slatko-voćnim notama. Osete se crvene jabuke, slatke kruške, kora od pomorandže i prijatna aroma karamele. Takođe odzvanjaju note marcipana, maslaca i cvetnih aroma.
Ukus: Laska nepcu aromama limunove kore i karamele. Dobro uravnotežena pikantnost mešavine bibera i mentola. Primeti se nagoveštaj cimeta.
Tip bureta: Sazreva u američkim a ex-burbon buradima od belog hrasta
Način serviranja: Najbolje se ovaj viski pije na ledu kako i odgovara temi.

 

Game of Thrones je fantastična američka televizijska serija Davida Benioffa i D. B. Veissa za američku kablovsku televiziju HBO. Zasnovana je na romanu  A Song of Ice and Fire („Pesma leda i vatre“) Džordža R. R. Martina, koji takođe učestvuje u seriji. Radnja serije je smeštena u izmišljenom svetu i odvija se na kontinentima Westeros i Essos. Sedam kraljevstva Westerosa podsećaju na evropski srednji vek i zaklonjeni su ogromnim zidom večne zime na severu. Proleće, leto, jesen i zima mogu trajati nekoliko godina ili čak decenija, vremenski su promenljivi i nepredvidivi. U čast osme i poslednje sezone TV serije, engleska kompanija Diageo u saradnji sa HBO kanalom, predstavlja limitiranu seriju viskija, inspirisanu ovom SF sagom. Svaki od ovih retkih škotskih viskija posvećen je jednoj od kultnih kuća Westerosa i Noćne straže. Ljubitelji sada mogu relano uživati u autentičnom ukusu Sedam kraljevstva. A svi viskiji sa epitetom Game of Thrones postali su obavezni kolekcionarski predmeti za sve ljubitelje kako viskija tako i serjlala O igrama prestola.

DALWHINNIE DISTILLERY

Viski Dalwhinnie je skotski viski star 15 godina kojeg od sada možete poručiti i putem naše online Calix prodavnice po veoma povoljnim cenama. Posetite nas i pogledajte našu bogatu ponudu pića.