Viski Black Velvet 1l

Viski Black Velvet 1l

Šifra:ANK005
Zemlja porekla: Kanada
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 1l
Proizvođač: Black Velvet Distillery
Sastojci:

 Viski

Cena po komadu Komad:
1.904,36 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

 

Kanadski Black Velvet je jedan od najpoznatijih viskija u Severnoj Americi. Destilerija se nalazi na istočnom rubu Rocky Mountains. Napravljen je od najfinije kanadske raži, kukuruza i bistre planinske vode. Izvozi se u preko 50 zemalja, a posebno je popularan u Sjedinjenim Američkim Državama. Istorija viskija Black Velvet započeta je u Valleifieldu u Kuebecu u Kanadi, gde ih proizvodi Schenley Industries od 1945. godine. U početku su još bili poznati pod imenom Black Label. Međutim, majstor destilatora Jack Napier je pronašao ono što je smatrao prikladnijim. Nakon što je dovršio prvu seriju ovog kanadskog viskija i probao ga, opisao je njegov ukus glatkim i baršunastim (englisch: velvety). Tako je ime promenjeno u Black Velvet. Idealan je viski za uživanje u dobrom jazz klubu ili baru u ugodnoj večeri sa dobrim prijateljima.

 

 

Stil: Blended Whisky
Izgled: Bledo zlatne boje
Miris: Nežan miris karamele i vanile. Note različitih žitarica sa blago cvetnim aromama.
Ukus: Dominira slatki ukus bombone od karamele i vanile. Istovremeno se izdvajaju raž i kukuruz, sa voćnim notama narandže
Tip bureta: Sazreva 3 godine u starim hrastovim buradima
Način serviranja: Naročito je pogodan kao mešano piće sa Coca-Colom, kao “Whisky Sour” ili kao sastojak za razne druge koktele.

 

 

 

 

BLACK VELVET DISTILLERY

Viski Black Velvet je kanadski viski koji se proizvodi u Black Velvet destileriji koja je poznata po svom kvalitetu pravljenja viskija. Posetite našu online prodavnicu i pogledajte bogat izbor kanadskih viskija po povoljnim cenama. Čekamo vas.