Viski Aberlour Double Cask Matured 12 godina

Viski Aberlour Double Cask Matured 12 godina

Šifra:PER017
Zemlja porekla: Škotska
Stilovi / Vrsta: Viski
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 40%
Sadržaj: 700ml
Proizvođač: George Ballantines and Son Ltd.
Godina starosti: 12
Sastojci:

 Single Malt Whisky

Cena po komadu Komad:
5.054,40 RSD
sa uključenim PDV-om
Trenutno rasprodat proizvod

Ono čemu Aberlour destilerija teži jesu poznate duhovne vrednosti: srce, duša, tradicija i harmonična ravnoteža ukusa: Viski Aberlour 12 Double Cask Matured veoma dobro zna kako da impresionira svim kapacitetima koje poseduje. Najveća prednost i karakteristika jeste u tome što je odležavao 12 godina u buradima šerija i burbona. To mu daje dubok karakter i tipično izbalansiran ukus: blag, voćan i veoma prijatan. Po ukusu se posebno može prepoznati da je sazrevao u šeri buradima, tačnije po aromi crne čokolade sa notama jabuke. Viski Aberlour 12 godina je praktično poznati klasik u Aberlour asortimanu. Inače, dvanaest godina je minimalno odležavanje u buretu za sve viskije koji izlaze iz proizvodnih hala Aberlura. Viski je takođe uspeo da pobedi na Svetskom takmičenju alkoholnih pića u San Francisku i nagrađen je duplim zlatom 2012, 2014. i 2016. godine.

 

Stil: Single Malt Scotch Whisky
Izgled: Zlatna i rubin-crvena svetlucava bakarna boja
Miris: Veoma mekan i sa voćnim notama crvene jabuke
Ukus: Karakter šerija i voćne arome sa bogatom notom čokolade, karamele, cimeta i začina od đumbira – sveukupno veoma izbalansirano
Tip bureta: Sazreva u bivšim bačvama od burbona i šerija
Način serviranja: U ovoj finoj kapljici vredi uživati u čistoj varijanti. To je jedini način da pokaže svoju punu vrednost.

 

 

 

 

 

ABERLOUR DISTILLERY

Viski Aberlour je skotski viski koji se proizvodi u istoimenoj destileriji. Viski možete pronaći i poručiti putem naše Calix prodavnice. Pogledajte našu ponudu i poručite svoj omiljeni viski.