Vino Sonsierra Androsela Blanco Semidulce

Vino Sonsierra Androsela Blanco Semidulce

Šifra:SO2977
Zemlja porekla: Španija
Stilovi / Vrsta: Belo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 11%
Aroma: Voćne note kruške kajsije i jabuke
Sadržaj: 750ml
Pakovanje: 6 x 0.75L
Temperatura: 6°C
Regija: La Rioja
Proizvođač: Vinarija Sonsierra
Sastojci:

 100% Viura

Cena po komadu Komad:
649,00 RSD
sa uključenim PDV-om
Broj komada
+
-

Vinogradi smešteni u regiji Sonsierra, u srcu Rioja Alta. Može se uživati u predjelu ili u kombinaciji sa svim vrstama jela, salata, plodova mora, orijentalne kuhinje ili deserta.

 

Tip vina: Belo poluslatko vino
Izgled: Svetlo bleda žuta boja
Miris: Voćne note poput kruške kajsije i jabuke
Ukus: Na nepcima je ukus svež sladak i svilenkast sa dobrom kiselošču koja balansira slatkoću ostavljajući ukus zrelog voća na samoj završnici.  

 

 

 

VINARIJA SONSIERRA

Vinogradi u Sonsierri, (u prevodu „pod planinama“), u ovoj prelepoj regiji okruženi rekom Ebro i zaštićeni planinom Sierra de Cantabria vekovima su oblikovali izuzetan prirodan, istorijski i kulturni pejzaž. Vinarija Sonsierra osnovana je 1962. godine, kada je više od 240 vinogradara iz San Vicente de la Sonsierra, odlučilo da stvori zadrugu u kojoj će proizvoditi svoja vina. Trenutno, Bodegas Sonsierra kontroliše 516 hektara vinograda, koji se prostiru na gotovo 1500 malih plantaža, sa vinogradima u proseku od 20 do 130 godina starosti. La Rioja je jedna od najvažnijih oblasti vinarstva na svetu. Ima milenijumsku istoriju i izuzetnu zemlju i klimu. Na zemljištu sa odličnom strukturom i bogatim krečnjakom sadile su se samo domaće sorte Tempranillo Tinto, Tempranillo Blanco i Viura. Ovi vinogradi sa jedinstvenom mikroklimom, blage temperature tokom cele godine, sa umerenim kišnim padavinama, dobrom toplotnom razlikom između dana i noći kao rezultat dobijemo savršeno vino uz dobar balans kiselosti i koncetracije aroma i ukusa. Od sorti Tempranillo i Garnacha proizvedena su velika crvena vina koja sa velikim majstorstvom pokazuju iskustvo stečeno vremenom od generacije do generacije.