Ouzo Plomari 0,7l
Detaljni opis
Ouzo of Plomari Adolo je vrhunsko trostruko destilovano alkoholno piće sa savršenim balansom aroma i ukusa. Plomari uzo je razvio Isidoros Arvanitis na grčkom ostrvu Lezbos 1894. godine, a danas se ovo izuzetno piče nalazi u porodičnom vlasništvu i proizvodi se po istoj tajnoj recepturi koja kombinuje tradicionalne procese i sastojke sa najsavremenijim metodama kontrole kvaliteta. Proizvodi se od visokokvalitetnog anisa koji se uzgaja na poljima destilerije i koji ima sertifikat organskog proizvoda. Recept takođe uključuje i meku izvorsku vodu iz Evije, lokalno bilje i so sa ostrva.
![]() |
Stil: | Ouzo - uzo |
![]() |
Izgled: | Bezbojan |
![]() |
Miris: | Biljne note anisa, komorača, cimeta i kamilice |
![]() |
Ukus: | Arome mastike, anisa, komorača i cimeta sa uljanom teksturom i blago slatkim ukusom |
![]() |
Nacin serviranja: | Poslužite Adolo u čaši i dodajte hladnu mineralnu vodu. |
Tradicionalna destilerija, koja proizvodi Ouzo Plomari, destilaciju obavlja na isti način od 1894. U bakarnim aparatima (18 komada ručno rađenim, proizvodi ih porodica kazandžija i dan danas), koji rade kao da je 18 malih destilerija pod istim krovom, omogućava da se zadovolje potrebe potrošača. Glavni cilj ovakve destilerije je, da se poveća obim proizvodnje bez promene kvaliteta. Tradicionalna metoda, ručno rađeni bakarni kotlovi, odlični sastojci koje nudi Grčka zemlja i jedinstveni recept, koji je napravio Arvantis 1984. čine da se Ouzo Plomari konzumira i dan danas.