Moscato d ’ asti ca ’ bianca

Moscato d ’ asti ca ’ bianca

Šifra:FR4163
Zemlja porekla: Italija
Stilovi / Vrsta: Penušavo vino
Ambalaža: Flaša
Alkohol: 5.0%
Sadržaj: 750ml
Proizvođač: Ca' Bianca
Sastojci:

Bianca Moscato 100%

Cena po komadu Komad:
962,68 RSD
sa uključenim PDV-om
Trenutno rasprodat proizvod

Od svih vinarija u prestižnoj vinskoj regiji Pijemont, Ca' Bianca je jedna od najpoznatijih. Osnovana je 1950. godine u gradu Alis Bel Kol u Alesandriji. Sa 40 hektara vinograda u mogućnosti su da proizvedu široku i raznovrsnu ponudu visokokvalitetnih vina.  Grožđe Ca’ Bianca Moscato D’Asti potiče iz vinograda u Alto Monferatu na 350 metara nadmorske visine, na zemljištu sačinjenom od sedimentne ilovače i gline. Prinos je ograničen na 60 hl vina po hektaru sa gustinom sadnje koja ne prelazi 4.500 sojeva po hektaru. Koriste respektabilnu poljoprivredu, a berba se obavlja ručno kada grožđe dostigne optimalnu zrelost. U vinariji, grožđe Ca’ Bianca Moscato D’Asti se nežno presuje, a zatim se odvija proces fermentcije u rezervoarima od nerđajućeg čelika na niskoj temperaturi. Ovaj proces se zaustavlja na oko 5% alkohola, sa ciljem da se u vinu ostavi prijatan nivo prirodnog šećera. Ca’ Bianca Moscato D’Asti je penušavo vino sa niskim procentom (5%) koje može izgledati „mirno“ u boci, ali je dovoljno penušavo da se smatra penušavim vinom. Odlično se slaže sa predjelom, prvim i glavnim jelima od ribe ili školjki i – zbog svojih karakteristika – savršeno odgovara prženoj hrani i pečurkama. Odličan aperitiv!

Tip vina: Penušavo vino
Izgled: Prozirno svetlo, zlatne boje
Miris: Suptilan miris zelenih jabuka i breskvi sa elegantnom mineralnom notom
Ukus: Svež ukus sa uravnoteženim intenzivnim aromama breskve i citrusa. Nepce je sveže i voćno sa veoma prijatnim, postojanim završetkom.

 

 

 

CA' BIANCA

Ca’ Bianca je među najpoznatijim vinarijama u regiji Pijemont, koja je poznata po vinu i u mogućnosti je da proizvede kvalitetne vrste ovog pića. Ca Bianca vino pravi se tek nakon što grožđe dosegne adekvatnu zrelost za branje. Nakon ubiranja plodova i njegovog presovanja, sledi procec fermentacije, koji se zaustavlja na oko 5% alkohola, da bi u vinu ostao određeni nivo prirodnog šećera. Otkrijte ovo vino na našem sajtu i spoznajte njegov prefinjeni ukus.