BLOG

NOVI čLAN CALIX ASORTIMANA - SLOE LIKER-DžIN

02.08.2019.

Svi ljubitelji džin-tonika - pažnja!

Nudimo vam novo piće koje u svemu parira džin-toniku! Ima sve što je potrebno da postane novo „IN“ piće - ime mu je „Sloe Džin“!

Otkrivamo vam šta sadrži ovaj još uvek nepoznati crveni napitak, kakvog je ukusa i kako ga savršeno pripremiti.

 

Sloe Džin - šta je to?

 

Sloe Džin ima tamno crvenu – ljubičastu boju, on je mešavina već destilovanog džina i tamno-plavih bobica trnjine. „Trnjine“ su poznate po visokom sadržaju vitamina C i kiselom, malo gorkastom ukusu (Sloe na engleskom znači Trnjina i po tome je dobio naziv Sloe Gin). Obzirom da trnjine imaju prirodno visok sadržaj šećera, crveni džin takođe ima blago sladak ukus i po tome se jasno razlikuje od klasičnog. Pogodan je za one koji ne vole inače vrlo gorak ukus džin-tonika!


Sloe Gin zbog niskog sadržaja alkohola od 26-28 procenata, zvanično spada u kategoriju likera.

 

Kako pijete Sloe Džin?


Sloe Dzin ili Liker od trnjine se može spremati sa ledom ili klasičnim tonikom. Uz letnju varijantu Sloe Gin & Tonic ide borovnica, grančica ruzmarina i/ili korijander. Zbog svoje lepe boje, Sloe Gin čini savršenu osnovu za koktele i aperitive.

Sa dodatkom malo soka od limuna i klasičnog džina i sode, dobićete, na primer, ukusni Sloe Gin Fizz; Pomešan sa džinom i gorkim kamparijem postaje Sloe Gin Negroni.

 

dzin
 

Na našem blogu možete pronaći ukusne recepte sa Sloe Dzinom, a u nastavku linkove ka ovim pićima:

Hofland Sloe Liker – Džin 26 %
Sloane´s Sloe Liker – Džin 28 %

Poslednje sa bloga

Pronađite nas na mapi