BLOG

MEDJUNARODNI DAN PIVA I KAKO GA PROSLAVITI

03.08.2018.

Prvog petka u avgustu svake godine od 2007. obeležava se Medjunarodni dan piva. Ideja je sinula nekolicini momaka iz Kalifornije. Od tada, tradicija se proširila, pa se sada ovaj dan obeležava širom sveta. Čudi samo, kako to da nikome pre nije palo na pamet da nameni jedan dan pivu u čast? Ili možda i jeste... Sumeri su imali boginju piva, Ninkasi. Moguće je da su Sumeri jednom godišnje slaveći boginju, prinosili žrtve u pivu, u velikim količinama, ispijajući ga u slast. To je po današnjim standardima svakako Medjunarodni dan piva.

Veće pitanje koje se nameće je kako i gde proslaviti taj dan? Lokalne pivnice i pabovi su prvi na listi, ali možda bismo ove godine mogli to i malo drugačije.

Calix se pobrinuo da vam na dan proslave, 03.08.2018. omogući akciju od čak 15% popusta i to na sva engleska piva.

Naš predlog za ovu godinu je: proslaviti Medjunarodni dan piva uz društvene igre. I to, maraton društvenih igara.

 


Pivo i društvene igre


Ispijanje piva je samo po sebi veoma ugodan čin. Ali pivo odlično ide uz društvene igre. Posebno uz tip igara namenjen lakoj zabavi. Samim igranjem ovog tipa igara, dolazi do smeha. Atmosfera u društvu postaje opuštena i zabavna. Sve je idealno, i pravi trenutak da se začini nekim od piva koje imamo u našoj online prodavnici.

Ne postoji bolji način da privučete društvo kod vas kući nego da ih pozovete na veče društvenih igara. Još ako im ponudite nešto kao maraton, probudiće te Spartance u njima, spremne za celovečernje igranje.

Za takvu zabavu obavezno obezbedite dovoljne količine dobrog piva, grickalica i gomilu igara.
Pivo možete kupiti kod nas preko online prodavnice. Dok igre ili već imate kod kuće, ili ih možete kupiti u specijalizovanim prodavnicama poput games4you i board game klubovima poput Astala.

Nije teško upariti dobro pivo i društvenu igru. Ali želeli bismo da vas odvratimo od ideje da posegnete za Unom, Monopolom ili Rizikom. Zašto? Zato što su pase. Progledali bismo vam kroz prste ako biste igrali pantomime i asocijacije. „Napolju“ postoji toliko raznovrsnih društvenih igara. Za svakoga po nešto. Iznenadite društvo nečim novim na stolu.

I sad dolazimo do pitanja šta bi to moglo biti? Šta igrati? Šta piti?

Prvo, evo liste od deset veoma popularnih, nasumice poređanih „party“ igara.

1. Spyfall
2. One Night Ultimate Werewolf
3. Dixit
4. Crossfire
5. Deception: Murder in Hong Kong
6. Unusual suspect
7. Citadels
8. When I dream
9. The Resistance: Avalon
10. BANG! The Dice Game.

Ove igre uz pivo garantuju vrhunsku zabavu i smeh koji mogu da traju celu noć.

Isto tako želeli bismo da vas odvratimo od kupovine standardnih piva na ovaj dan. Častite svoja čula ukusa i mirisa nečim drugačijim, svakako kvalitetnijim. Danas na Medjunarodni dan piva na našoj online prodavnici nudimo vam 15% na sva engleska piva.

Ovo su piva koja imamo u ponudi:

1. DOUBLE HOP MONSTER
2. STRONG SUFFOLK
3. ST. EDMUNDS
4. TROOPER
5. OLD SPECKLED HEN

Zato budite efikasni, spremite se za današnji dan brzom online kupovinom. Engleska piva u našoj ponudi sigurno će zadovoljiti vaše potrebe za vrhunskim ukusima i užitkom. Odlično će se upariti sa igrama na stolu. A vaše društvo i vi pamtićete ovaj Medjunarodni dan piva cele godine, pa i duže.

Poslednje sa bloga

Pronađite nas na mapi