BLOG

FIJI VODA – VODA ZDRAVLJA I LEPOTE

24.12.2018.

Ako ste se pitali koji ukus ova posebna voda ima, otvorite flašu Fiji vode i saznajte!


Fiji voda kao kultni proizvod se smatra jednim od najčistijih izvorskih voda na svetu. Holivudske zvezde je prosto vole: Jackson, Mariah Carey, Beyonce - zaklinju se da je najčistija voda na svetu. Nedirnuta priroda i artezijski izvor - to je Fiji voda.

 

Kako nastaje Fiji voda?


Na udaljenom ostrvu Tihog okeana, preko 2.500 kilometara od najbližeg kontinenta, ekvatorski vetrovi pročišćavaju oblake gde počinje putovanje Fiji vode kroz jedan od retkih i poslednjih netaknutih ekosistema u svetu. Nakon što tropska kiša padne na čistu kišnu šumu, voda se filtrira kroz slojeve vulkanskog kamena, polako u sebe upijajući prirodne minerale koji Fiji vodi daju mek i nežan ukus. Voda se skuplja u prirodnom arteškom vodonosnom sloju, duboko ispod površine zemlje, zaštićene od spoljašnjih elemenata slojevima kamena. Prirodni pritisak usmerava vodu prema površini, gde je flaširana na izvoru, bez ljudskog kontakta sve do momenta dok ne odvrnete čep.

 

Priča o Fiji vodi


Fiji voda je prvi put flaširana 1996. godine, iz želje da se podeli kvalitetna voda sa svetom. Danas je dostupna u vodećim svetskim hotelima, finim restoranima, maloprodajnim objektima, ali i direktnom dostavom. Kao vodeći izvoz ostrva Fidži, Fiji Voda je sada uvezena flaširana voda i u našoj zemlji, a u njoj uživaju ljudi u preko 60 zemalja širom sveta.

 

Sastav Fiji vode – tajni sastojak lepote


Neuporedivi ukus ove prirodne mineralne vode rezultat je njenog specijalnog sastava. Ova voda je posebno zdrava i zbog toga vas čini lepim. Visok sadržaj silicijuma je znak ove premium vode. Pošto silicijum ima pozitivan efekat na kožu i kosu, nije iznenađujuće što je ova premium voda veoma popularna među holivudskim zvezdama – pa se ova voda može videti i u holivudskim filmovima. Takođe se preporučuje posebno za dijete – uz nju organizam lakše prerađuje i troši masti i vitamine iz naše hrane. Voda se takođe preporučuje za pripremu hrane za bebe jer se smatra posebno blagom i ne opterećuje osetljive bubrege novorođenčadi. Nutritivna osnova ove vode su organski i neorganski minerali (mikronutrijenti) u rastvorenom obliku - kao što su kalcijum, magnezijum, natrijum, silicijum, kalijum i sl. Međutim, procenat i sastav ovih sastojaka u mineralnoj vodi je veoma različit - mineralna voda sa ostrva na Fidžiju ima veoma mali procenat ovih supstanci u poređenju sa drugim luksuznim vodama na svetu. Njegova niska osmotska koncentracija (molarna koncentracija osmotskih čestica) je slična onoj u destilovanoj vodi. Fiji voda sadrži - 17 mg kalcijuma - 18 mg natrijuma - 13 mg magnezijuma - 85 mg silicijum dioksida po litru. Skoro je bez natrijuma i ima pH od 7,7. Pošto je voda flaširana direktno iz izvora, prema kompaniji Fiji Water Company, nema aditiva kao što je veštački dodat CO2. Najvažniji elementi u vodi su kalcijum, magnezijum i natrijum. Fiji ima beskrajno mekani i baršunasti ukus zbog svojih specijalnih sastojaka.

 

Fiji voda i Calix


Ponosni smo što smo deo Fiji priče. U našoj prodavnici sada možete kupiti ovu kvalitetnu i širom sveta poznatu vodu i uživati u njenom fantastičnom ukusu, ali i blagodetima koje vam ona pruža. Pronađite Fiji vodu u našoj online prodavnici.

 

Poslednje sa bloga

Pronađite nas na mapi